Kook met Smeerwortel
- 1 eetlepel botter
- 1 ui, in skywe gesny
- 1 groot aartappel, geskil en in klein blokkies gesny
- 4 koppies fyn gekapte, jong smeerwortelblare
- 2 koppies aftreksel (groente, hoender of bees)
- ½ koppie melk
- Marmite of sojasous na smaak
- Sout en peper na smaak
- Gekapte pietersielie vir garnering
- Smelt die botter in ‘n soppot en kook die ui liggies daarin tot sag.
- Voeg die aartappel by en soteer vinnig.
- Gooi die smeerwortelblare by die aartappel en soteer vir nog 'n paar minute.
- Voeg aftreksel by, bring tot kookpunt en prut stadig tot die groente sag is.
- Maak die aartappels fyn met ‘n vurk of aartappelfynmaker, of in 'n voedselverwerker.
- Verhit die melk en voeg by die sop. Roer deur.
- Geur na smaak met marmite (of sojasous), sout en peper.
- Garneer met gekapte pietersielie en bedien met roosterbrood.
Recipe by Eco Herb at https://herb.co.za/kook-met-smeerwortel/
3.2.1753