Kook met Smeerwortel
By: 
Serves: 4
 
  • 1 eetlepel botter
  • 1 ui, in skywe gesny
  • 1 groot aartappel, geskil en in klein blokkies gesny
  • 4 koppies fyn gekapte, jong smeerwortelblare
  • 2 koppies aftreksel (groente, hoender of bees)
  • ½ koppie melk
  • Marmite of sojasous na smaak
  • Sout en peper na smaak
  • Gekapte pietersielie vir garnering
  1. Smelt die botter in ‘n soppot en kook die ui liggies daarin tot sag.
  2. Voeg die aartappel by en soteer vinnig.
  3. Gooi die smeerwortelblare by die aartappel en soteer vir nog 'n paar minute.
  4. Voeg aftreksel by, bring tot kookpunt en prut stadig tot die groente sag is.
  5. Maak die aartappels fyn met ‘n vurk of aartappelfynmaker, of in 'n voedselverwerker.
  6. Verhit die melk en voeg by die sop. Roer deur.
  7. Geur na smaak met marmite (of sojasous), sout en peper.
  8. Garneer met gekapte pietersielie en bedien met roosterbrood.
Recipe by Eco Herb at https://herb.co.za/kook-met-smeerwortel/